PROGRAM KOLABORATIF IAB (UTARA) BERSAMA PENGETUA & GURU BESAR DAERAH LANGKAWI

Program ini telah diadakan pada 21 Oktober 2021 di Pejabat Pendidikan Daerah Langkawi. Objektif utama program ialah memantapkan PGB dalam program pengurusan dan kepimpinan. Dalam program ini, PGB telah memberi pandangan dan cadangan tentang pengurusan aset di sekolah. Pihak IAB telah mengambil maklum tentang cadangan yang diberi. Melalui maklum balas ini, pihak IAB akan melaksanakan khusus dan bimbingan ke arah memantapkan pengurusan aset di sekolah. Selain daripada itu, kursus mengupayakan SLT / MLT dan pengurusan fizikal juga menjadi keutamaan IABU

Program ini diketuai oleh Pengarah IAB Utara,Dr Joohari bin Ariffin bersama lima pensyarah. Turut hadir dalam program ini ialah Pengarah Pendidikan Kedah yang memberi ucaptama kepada semua PGB yang hadir.

Program ini mencapai objektif. Semua yang terlibat telah melaksanakan tindakan terhadap teguran yang diberi semasa sesi libat urus oleh YBMK Pendidikan ke Langkawi pada 25 dan 26 September 2021. Tidak susul dan bimbingan berterusan daripada pihak IAB Utara akan dapat memantap dan meningkatkan lagi kualiti pengurusan kepimpinan di sekolah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.